Despre Chirii Tenerife

O poveste fara sfarsit , in fiecare saptamana aud intrebarea asta: Si cat e chiria in Tenerife ?

Pai inainte de a raspunde , trebuie sa povestim putin despre casele si apartamentele de aici.

Sunt niste camarute atat de mici incat juri ca-s celule. Marea majoritate. Din start trebuie sa stiti ca in afara de un pat nu incape nimic in camera. Cele mai multe apartamente se inchiriaza pe termen scurt pentru turisti. Evident pe niste sume mari dar turistii platesc. Din acest motiv este foarte greu de gasit chirie pe termen lung. Cei ce ofera chirie pe termen lung fiti convisi ca deja au inchiriat pe termen scurt si ca s-au invatat cu bani multi.

Dar haideti sa depicam firul in patru.

Sa zicem ca gasim 2 camere.Un apartament mic de 2 camere. Asta inseamna ca are 2 camere mici si un living unde se gaseste si bucataria. Uneori chiar si un balcon. Sa zicem in Sudul insulei. In Los Cristianos. Pretul va fi de la 600 de euro in sus. Nu au nici o problema sa ceara 750 sau 850. Si aici incepe socoteala . Dai 600 prima luna + 600 garantie + comision agentiei ce poate insemna alti 600. Acelasi pret il gasesti si la un apartament cu o singura camera. Nu e nimic surprinzator. Si toate nu au cine stie ce mobila. Mai ales paturile zici ca-s de spital.

Stiu, multi deja ati rasfoit booking si fotocasa sau enalquiler. Ce gasiti acolo nu sunt de actualitate sau de multe ori la fata locului te poti trezi ca s-a inchiriat. Poate aveti cunostinte ce arunca alte cifre decat ce cititi aici. Nu sunt minciuni, doar ca Los Cristianos nu e acelasi lucru cu San Isidro , Adeje sau Cabo Blanco. Sunt zone diferite , fiecare cu microclimatul sau . Unele chiar inaccesibile fara masina. Sa va detaliez : Daca gasesti o chirie la 450 euro in Adeje, dar evident vrei si un job … atunci fara masina nu ajungi la job. Avand masina dai de alta problema … lipsa parcarilor. Apoi sunt complexe de case de muncitori , evident mai niste gandaci , mai un pic de miros … dar trebuie sa stiti.

Exista si povestea cu autobuzul. Nu credeti in ea. Luati in calul ca o calatorie costa cam 1,50 euro. Dus intors sunt 3 euro pe zi. Si asta doar daca te duci la munca si ai venit inapoi. Nu mai spun pentru cei ce au copii si merg la scoala sau daca te duci la cumparaturi etc Asa ca uite cum din 450 euro in Adeje ajungi la 650 sa dai cu transport cu tot !

Iluzia fiecarui lucru ieftin in Tenerife la final iese foarte scump.

Singur exista si variante de a incerca in Nordul insulei, in Porto de la Cruz sau in capitala Santa Cruz.

Acolo mereu ploua si clima este diferita fata de Sud, evident ca si turistii sunt mai putini , case libere gata de inchiriat mai multe si preturi mai mici. Dar fiind frig evident ca tot timpul veti tremura de frig si in case si afara, veti stranuta des, veti da bani pe haine mai groase, veti manca mai mult. Si probabil veti avea o viata cam trista. De ce ? Ca zi de zi va ganditi cum la 50 km departare lumea face plaja :)

Chiria in Tenerife te va costa mai mult decat te astepti.Sub o forma sau alta socoteala de acasa nu se va potrivi cu cea de la fata locului.

Nu plecati de acasa fara bani , nu faceti pe aventurierii. Nu credeti in povesti. Nici nu stiti cati romani dormeau pe strazi si scriau pe facebook ca sunt bine. Poate chiar acum cativa culeg banane si dorm pe plantatie si au postat deja  poze pe facebook “ma relaxez in Tenerife”.

 

http://teneriferomania.com/?s=chiri

 


Leave a Reply